Optimointia kuntien tarpeisiin

Procomp voitti optimoinnin puitesopimuksen

Procomp voitti Kuntien Tiera Oy:n kotiin annettavien palveluiden sekä kuljetusten optimoinnin kilpailutuksen kesällä ja solmi 6 miljoonan euron arvoisen puitesopimuksen Tieran kanssa syyskuun alussa. Sopimus mahdollistaa Tieran asiakkaille kotihoidon optimoinnin lisäksi kattavasti kaikenlaisen logistiikkaan liittyvän optimoinnin, mm. päivätoiminnan, ateriapalveluiden, henkilö- ja tavarakuljetusten sekä hoitotarvikejakelun osalta. Procompilla on kymmenien vuosien kokemus logistiikan optimointiratkaisuista, joita uuden sopimuksen myötä voidaan siis entistä laajemmin soveltaa myös kuntasektorilla.

Jatkuvuutta ja laatua kotihoitoon – ja järkevämpää palvelun tuottamista

”Kotihoidossa keskeisintä on hoidon jatkuvuuden ja laadun turvaaminen samalla, kun järkeistetään rakenteellisesti palvelun tuottamista. Optimointiohjelmalla voidaan löytää nopeasti parhaat käytännöt, optimaaliset tiimi- ja aluerakenteet, sopivat työvuorot sekä hoitajatarpeet. Procompin R2-optimointi on markkinoiden ainoa ratkaisu, joka suunnittelee automaattisesti ja hyvin nopeasti tarvittavien työntekijöiden määrän. Muutoksiin ja poissaoloihin voidaan reagoida vielä keskellä kiireisintä aamua”, kertoo Procomp Solutions Oy:n myyntijohtaja Timo Mäntylä .

Säästöä matka-ajasta ja ajokilometreistä

Parasta on, että optimointi ei kuitenkaan enää rajoitu vain kotihoitoon, vaan Procompin optimoinnilla voidaan optimoida kaikkea toimintaa, johon liittyy tavaran, henkilöiden tai työvoiman liikkumista osoitteesta toiseen. Säästöä on saavutettavissa paitsi entistä järkevämmällä työvoimanhallinnalla, myös ajokilometreistä. ”Keskimäärin olemme voineet vähentää ajokilometrejä ja matkaan käytettyä aikaa 15% lähtötilanteesta”, kertoo Mäntylä. Matka-ajaksi muutettuna säästö saattaa hyvinkin olla yhden tai useamman henkilötyöpanoksen verran pienessäkin kuntaorganisaatiossa. Jopa autojen määrää on voitu vähentää. Lisäksi sekä ympäristö että talous kiittävät polttoainesäästöistä.

Optima Tieran asiakkaille

Tämän kaiken saavat nyt käyttöön Kuntien Tiera Oy:n kuntaomistajat tästä syksystä alkaen Tiera Optima nimellä. Optiman hankkiminen ei vaadi Tieran asiakkailta enää erillistä kilpailutusta. Lisäksi Tiera Optima integroidaan saumattomasti Tiera Mobiiili kotihoitoon viimeistään vuoden 2021 alkuun mennessä. Kokonaisuuteen sisältyy merkittävänä osana myös optimoinnin asiantuntijapalvelu, jolloin kunnan ei tarvitse ottaa käyttöön mitään uutta järjestelmää tai tietokoneohjelmaa, vaan Procomp suorittaa optimoinnin asiantuntijapalveluna ja toimittaa tulokset asiakkaalle.

Jaa artikkeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn