Procomp valittiin Iso-Britannian kansallisen terveyspalvelun kiihdytysohjelmaan

Iso-Britannian julkisista terveyspalveluista vastaava National Heath Service (NHS) on jättiläismäinen organisaatio. Se työllistää 1,5 miljoonaa ihmistä ja pyörittää 172 miljardin punnan (195 miljardin euron) vuosibudjettia. NHS tilaa vuosittain palveluita yksityisen sektorin toimijoilta yli kymmenen miljardin euron arvosta ja se myös kannustaa yksityisiä yrityksiä kehittämään palveluitaan NHS:n toimintaa tukevaan suuntaan useilla eri toimialoilla.

NHS:n yrityksille tarkoitettu kiihdytysohjelma NIA (NHS Innovation Accelerator) on erittäin haluttu yritysten keskuudessa, ja mukaan on hyvin vaikea päästä. Tänä vuonna yksi valituista oli suomalainen Procomp.

Kiihdytysohjelmaan hyväksytään hakemusten perusteella sellaisia innovatiivisia yrityksiä, joiden ratkaisuilla NHS näkee olevan todellista lisäarvoa ja samalla myös mahdollisuuksia päästä tuottamaan palveluita NHS:n eri yksiköille. Tähän mennessä 85 innovaatiota on päässyt ohjelman kautta toteuttamaan palveluita lähes lähes kolmelle tuhannelle NHS:n toimipisteelle, ja nämä hankkeet ovat luoneet yli 1100 uutta työpaikka.

”Vähän alkoivat kädet täristä, kun valintatulos selvisi”, sanoo Procompin toimitusjohtaja Jani Rautiainen. ”Olemme tehneet UK:ssa töitä jo kohta vuosikymmenen ja olemme nähneet markkinan haasteet, erityisesti terveyssektorilla. Tämä on palkinto kovasta työstä.”

”Valintaprosessi oli monivaiheinen ja vaativa”, Procompin kansainvälisten toimintojen johtaja Mark Russell-Smith kertoo. ”Valitsijat kävivät läpi asiakkuuksiamme Suomessa sekä kaksi Englannissa toteutettua asiakasprojektia. Tekoälyyn perustuva, liikkumista ja resursseja optimoiva järjestelmämme on innovaatio, jolle on todella tarvetta täällä. Kotihoidon henkilökunta autoilee UK:ssa arviolta 2,5 miljardia kilometriä vuodessa asiakkaiden väliä sukkuloidessaan.”

Kiihdytysohjelmaan hyväksyttiin tänä vuonna 17 yritystä. Yhteensä kiihdytysohjelmassa on mukana lähes sata yritystä. ”NHS auttaa kaikkia ohjelmaan hyväksyttyjä yrityksiä löytämään liiketoimintaa ja asiakkuuksia NHS:n alla toimivista organisaatioista. Samalla kiihdytysohjelman yritykset muodostavat arvokkaan verkoston, jonka avulla voimme avata uusia kumppanuuksia moneen eri suuntaan”, arvioi Jani Rautiainen.

”Olen innoissani nähdessäni näiden seitsemäntoista uuden innovaattorin liittyvän ohjelmaamme. NIA tukee heitä sen testaamisessa, voidaanko heidän ideansa ottaa käyttöön ja skaalata koko NHS:ssä”, sanoo NHS Englannin johtaja ja NHS Innovation Accelerator -ohjelman puheenjohtaja Sir Stephen Powis.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jani Rautiainen, p. 040 525 2322, jani.rautiainen@procomp.fi

 

Jaa artikkeli!

Facebook
Twitter
LinkedIn